Arkisto

Kaalisalaatti kalallle

Aark…Siis mulla on viikon ollut kirjoitettuna tämä postaus, mutta koko viikko meni pienessä kiireessä tai sitten huilaillessa kiireen jälkeen.
No, nyt on akut taasen ladattu ja uutta puhtia puhkuen etiäppäin.

Kaupoissa alkaa olemaan jo ihania tuoreita keväisiä varhaiskaaleja, vaikkakin ne ovat vielä ulkomaalaisia, niin silti niitä on ihana maistella ja makustella. Odotellaan vielä hetki näitä kotimaisia kaaleja ja niiden  makuja, joita saamme maistella syksymmällä myöhemmin oikein toden teolla.

Tämä raikas salaatti sopii hyvin tälläisenään minkä tahansa ruoan kaveriksi, mutta minulle tämä kuuluu ehdottomasti kalan kanssa nautittavaksi.
Raikas kaali sekää kurkku sopivat tillin kanssa kuin nenä päähän.
Saatikksa sitten keitetty kananmuna joka tuo salaattiin ruokaisuutta siinämäärin, että voit huoletta paistaa kalan pelkästään tämän salaatin kanssa nautittavaksi.
1/2 varhaiskaalia
10 cm kurkkua
1 kananmuna

Kastike:

1/2 dl kermaviiliä
1 rkl sinappia
1 rkl sitruunan mehua
ripaus sormisuolaa
ripaus mustapippurirouhetta

Silppua kaali.
Minä itse tykkään rouheisesta ja suussa työtä vaativasta kaalista eli jätän kaalinpalat isoiksi, mutta halutessaan voi kaalin raastaa juustohöylää apuna käyttäen pieneksi suikaleeksi.
Pilko kurkku ja muussaa kananmuna haarukalla pieneksi. Sekoita ainekset kaalin joukkoon.
Sitten kastikkeen tekoon eli kaikki ainekset kulhoon ja kunnon sekoitus ja seos salaatin joukkoon.
Laita salaatti jääkaappiin makustumaan ainakin pariksi tunniksi.

16 thoughts on “Kaalisalaatti kalallle

  1. Oi oi, varmaan hyvää. Olen ainoa meillä, joka syö kaaliruokia ja siksi harvoin jaksan ihan itselleni tehdä niitä. Tämä kyllä täytyy kokeilla ainakin sitten kotimaisesta kaalista. Ihana lautanen kukan alla! t. Ella

    Tykkää

  2. Kiitos Ella, meillä ei myös tytöt syö kaalia oikein missään muodossa. Mutta me sitten Ukkosen kanssa syömme niidenkin edestä.

    Tykkää

  3. Oi oi, varmaan hyvää. Olen ainoa meillä, joka syö kaaliruokia ja siksi harvoin jaksan ihan itselleni tehdä niitä. Tämä kyllä täytyy kokeilla ainakin sitten kotimaisesta kaalista. Ihana lautanen kukan alla! t. Ella

    Tykkää

  4. Kiitos Ella, meillä ei myös tytöt syö kaalia oikein missään muodossa. Mutta me sitten Ukkosen kanssa syömme niidenkin edestä.

    Tykkää

Jätä kommentti